Je bekijkt nu Werken met de Ultimaker S3 printer

Werken met de Ultimaker S3 printer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tech

Als het gaat om de wijze waarop 3D printen nu gaat, dan is de Ultimaker S3 het beste voorbeeld. Het is een printer die veel mogelijkheden biedt. Daardoor is voor allerlei soorten gebruikers van alles mogelijk. Het is dan ook goed om te leren wat je allemaal kunt met deze printer. Dit geldt ook in steeds bredere zin. Zo kan je er niet alleen mee ontwerpen. Ook kan je ermee produceren. Door hier dieper op in te gaan kan je ontdekken wat tegenwoordig de mogelijkheden met 3D printen zijn. Daar doe je zelf direct je voordeel mee.

Aan te passen aan het gebruik
In de eerste plaats is de Ultimaker S3 3D printer vooral handig te gebruiken. Dat komt onder andere door de afmetingen. Het is een printer die eigenlijk overal past. Terwijl deze wel altijd composite ready is. Dat betekent dat je op elk moment moet kunnen printen. Je kunt direct bepalen wat je ermee wilt doen en aan de hand van het ontwerp en idee het juiste filament kiezen. Je hoeft hier verder niet veel voor te doen. Het is dan ook een voordeel dat niet te onderschatten is. Als ondernemer kan je alle kanten ermee op.

Gebruik van de nieuwste technieken
De Ultimaker S3 is ook geroemd vanwege de manier waarop met de nieuwste technieken wordt omgegaan. Het is weliswaar echt een printer die past bij wat je van deze fabrikant mag verwachten. Aan de andere kant is wel alles weer verder verbeterd. Daardoor kan je nog preciezer werken met bijvoorbeeld het filament. Dit is heel belangrijk omdat juist op het niveau van de details het verschil wordt gemaakt. Het is heel goed om te zien wat er allemaal tegenwoordig met deze printer kan. Vooral zakelijk is het aantrekkelijk om zo precies te kunnen werken aan ontwerpen.

Het gebruik van de printer
De Ultimaker S3 biedt ook ruimte voor vernieuwing. Dit is juist ook een reden waarom veel gebruikers op dit model zijn overgestapt. Het maakt eigenlijk niet uit welke vorm van gebruik je voor ogen hebt. Het is altijd zo dat je dit met de S3 voor elkaar kunt krijgen. Dat is vooral te danken aan het feit dat je van de voorbereiding tot het eindproduct voortdurend grip op het proces kunt houden. Zelfs als het onderdeel van de productielijn is, is dit het geval. Het maakt je ook minder afhankelijk van allerlei derde partijen als ondernemer.