Drostvanveen

Alles over architectenbureau’s

Een architect aanbouw vinden

Wil je een aanbouw aan je woonhuis laten realiseren? Met de juiste architect maak je een succes van je verbouwing. Een architect aanbouw kan bovendien al het papierwerk voor je verzorgen. 

Klinkt dat interessant? Dan is het een goed idee om bij een aantal architecten een offerte aan te vragen. Zodat je zeker weet dat je het allerbeste resultaat voor de mooiste prijs krijgt.

Wat doet een architect aanbouw voor je?

Een verbouwing van een huis of villa heeft nog al wat voeten in de aarde. De aanbouw moet niet alleen mooi, ruim en solide zijn. Er moet ook rekening worden gehouden met de praktische kant, zoals de juiste aansluiting van elektra, waterleidingen, en isolatie. En natuurlijk moet er een vergunning aangevraagd worden. Als je een architect inschakelt voor je project, dan doorloopt die de volgende fasen.

  • Eerst wordt er in overleg met jou een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden. Jij geeft je wensen voor het uiterlijk en de inrichting van de uitbouw aan. De architect doet voorstellen over de bouwstijl en de extra voorzieningen. In overleg komt er dan een schetsontwerp, waarbij de planning en het budget verwerkt is. Een goede architect aanbouw laat je dan een 3D-simulatie van de aanbouw uit meerdere hoeken zien. Daar kan jij nog inspraak op leveren, totdat je tevreden bent. Zo is er een goede basis om mee verder te werken.

 

  • Een constructiebereking is een document waarin de architect uitwerkt welke belastingen en structuren er bij de aanbouw komen kijken. De gebruikte materialen en de aanwezige funderingen zijn daarbij belangrijke parameters. Met deze informatie kan de architect een verder uitgewerkt plan opstellen, waardoor je zeker weet dat het gebouw veilig en kwaliteit hoog wordt opgeleverd.

 

  • De bouwtekening is het volledig technisch uitgewerkte plan. Deze tekening conformeert aan alle wetten en is geschikt om er een vergunning mee aan te gaan vragen. Iets wat de architect trouwens ook voor je zal regelen!

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over specialisme in de architectuur!


Lees verder

Vraag een offerte van een architectenbureau aan en je weet direct meer

Weet je niet zeker wat jouw beoogde aanbouw je moet kosten? Kijk meteen naar de websites van een paar lokale architectenbureau’s, en vraag jouw persoonlijke offerte aan. Dat is meestal gratis en vrijblijvend, en je hebt direct een indruk van de kosten van jouw project.

De volgende stap is een intake bij het bureau van jouw keuze. Bedenk daarbij dat een groot bureau diverse specialisten op zijn loonlijst heeft staan. Daardoor komt elk aspect van jouw verbouwing aan bod – van het interieur tot een nieuwe inrichting van de tuin. Een architect aanbouw levert jou een totaaloplossing!