Drostvanveen

Alles over architectenbureau’s

Schakel een specialist architectuur in voor jouw bouwproject

Een architect of architectenbureau stelt de plannen voor nieuwbouw en renovatieprojecten op en begeleidt het bouwtraject. Alle gebouwen in ons land zijn wel door een architect bedacht. 

Van rijtjeshuizen tot luxe villa’s, en van universiteiten tot bungalowparken. Maar ook viaducten en bruggen worden op papier uitgewerkt door een architect, lang voordat er een eerste steen wordt gelegd.

Als je nieuwbouw wil laten uitvoeren of je huidige woning of villa grondig wilt laten restaureren, is het erg verstandig om een architect in te huren. Die gebruikt zijn kennis van architectuur en zijn creativiteit om een plan op te stellen dat realistisch is. Zodat je een woning of bedrijfspand kan laten bouwen dat aantrekkelijk, functioneel en opvallend is.

Wat voor soorten vakmensen houden zich bezig met architectuur?

Als je een groot architectenbureau in de arm neemt voor jou eigen bouwproject, dan heeft dat een paar duidelijke voordelen. Onder andere dat daar meerdere specialisten in dienst zijn, die allemaal een eigen opleiding hebben genoten. 

Daardoor zijn ze gespecialiseerd in het ontwerpen van specifieke onderdelen van een project en het plannen en overleggen van alle stappen van hier tot daar. Bij een groter architectenbureau kan je onder meer deze vaklui inschakelen.


Lees Meer

sven-mieke-fteR0e2BzKo-unsplash

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over aanbouw architectuur!


Lees verder

  • Een bouwmeester heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van gebouwen binnen één bepaalde stijl. Zijn creativiteit en ideeën geven een sterke houvast om het project tot een groot succes te maken.
  • De metgezel. Deze architect heeft kennis van alle stijlen van architectuur die er bestaan, en welke daarvan op dit moment het meest populair zijn. Hij kan de klant meenemen in het ontwerpproces, voorstellen doen, en zo samen tot het beste resultaat komen.
  • Een interieurarchitect ontwerpt de binnenkant van het gebouw. Hij houdt daarmee rekening met de eisen en de wensen van de klant. Deze vakman heeft een oog voor design, maar ook voor de praktische invulling van een woning of bedrijfspand. Zodat er uiteindelijk een gebouw ontstaat dat niet alleen erg mooi is, maar ook erg functioneel.
  • Tuinarchitect. Dankzij deze vakman kan het hele buitengebied van de woning of villa in stijl worden ontworpen of gerenoveerd. Een goede tuinarchitect is helemaal op de hoogte van alle elementen waarmee een tuin kan worden ingericht. Van vijvers tot lampen, van sierelementen tot beplanting, en van alle stijlen voor de architectuur van een tuin.

william-warby-WahfNoqbYnM-unsplash

Schakel een architect in voor jouw bouwproject

Om de juiste architect uit te kiezen is het een goed idee om hun websites te bekijken.

Daarop vind je hun portfolio’s en foto’s van eerdere projecten, waar je ongetwijfeld door geïnspireerd zult worden. Ook is het verstandig om een offerte op te vragen voor jouw project. De tarieven van de verschillende bureaus kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen.