Houd de zon buiten met zonwering

Er komt altijd dat moment waarop we moeten kiezen tussen het omhoog houden van de zonwering of deze toch maar omlaag doen. We genieten volop van het zonlicht dat naar binnen straalt. Het geeft ons energie en stemt ons positief waardoor het een bijdrage is aan de productiviteit. Maar het maakt het soms ook erg lastig om te zien wat er op ons scherm staat waardoor het een belemmering kan zijn voor het werk. En dan kan je vaak al niets anders dan het zonnescherm maar naar beneden te doen. Maar waarom niet het beste van beide kunnen hebben? Met de juiste zonwering voor kantoren kun je optimaal werken en toch genieten van de positieve bijdrage die zonlicht heeft.

Het vinden van de juiste zonwering kan soms een hele uitdaging zijn, daarom is het belangrijk om eerst te kijken naar welke zonweringen er zijn en welke past bij jouw gebouw en welke uitstaling en functionaliteit het moet hebben. Wanneer het gaat om de soorten zonweringen dan kun je heel veel kanten op, van rolgordijnen en paneelgordijnen tot plissés en lamellen of jaloezieën. Ieder heeft een eigen uitstraling en biedt verschillende mogelijkheden in gebruik. Het grote voordeel van zonweringen is dat deze in de afgelopen jaren steeds moderner zijn geworden en steeds meer op maat gemaakt kan worden naar de wensen van de klant. Wil je totaal verduisterende zonweringen of zonweringen die licht doorlatend zijn maar toch enigszins verduisterend zijn? Er zijn verschillende materialen beschikbaar waardoor voor iedere ruimte een passende oplossing mogelijk is.

Eindeloze mogelijkheden

Dankzij de vele mogelijkheden kun je zonweringen tegenwoordig helemaal aanpassen naar jouw wensen en wordt je niet gelimiteerd in kleur, afmeting of afwerking. Naast de decoratieve eigenschappen zijn er ook verschillende praktische redenen om voor op maat gemaakte zonweringen te gaan. Deze zijn eenvoudig in onderhoud en blijven lang mooi. Tegenwoordig bestaan zonweringen al lang niet meer uit een simpel doek maar zijn er verschillende soorten textiel beschikbaar die allen een andere functie hebben. Zo zijn er textielen die gebruik maken van een speciale coating die zonlicht en warmte naar buiten toe reflecteren en dus ook bijdrage aan een prettige temperatuur op warme dagen en zijn ver textielen beschikbaar die in verschillende mate licht doorlatend zijn zodat voor elke ruimte de perfecte oplossing beschikbaar is.

Door goed te kijken naar de functie van iedere ruimte is er door gebruik van verschillende zonweringen een perfect balans mogelijk tussen functionaliteit en decoratieve mogelijkheden. Op een zaal met verschillende werkplekken bieden licht doorlatende rolgordijnen een goede en voordelige uitkomst en kunnen kantoren een luxere uitstraling krijgen met mooie plissés of jaloezieën bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn zijn werkelijk eindeloos.