Je bekijkt nu Infrarood verwarming: zuinig en exact

Infrarood verwarming: zuinig en exact

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Energie

Infrarood verwarming energiezuinig? Maar dat is toch elektrisch? Dat klopt. Toch kan juist infrarood verwarming de meest energiezuinige oplossing zijn voor het verwarmen van een woning of kantoor. Met de juiste combinatie van het op het gebruik toegespitste aantal infrarood panelen en de nieuwste technieken van polar heat, gebruik je precies de hoeveelheid energie die nodig is. Dit kan door gescheiden ruimtes te creëren met in elke ruimte een specifiek voor die ruimte geschikte thermostaat. Zo kun je precies bepalen hoe warm het moet zijn in ieder vertrek. Want met de juiste infrarood en thermostaat combinatie verwarm je de ruimtes gericht. En dus zuinig. Exact!

Wanneer kies je welke thermostaat?

Apparaten met infrarood verwarming kunnen worden bediend met diverse types thermostaten. Dit kan een bedrade inbouwthermostaat zijn, een bedrade opbouwthermostaat, of een draadloze RF (radiografische) thermostaat. Dit laatste type wordt geleverd met een bedrade ontvanger voor de voeding. Beide typen thermostaat meten met de vloer- en/of ruimtesensor de temperatuur, waaruit de thermostaat de gemiddelde temperatuur berekent. Het enige verschil tussen deze twee types is de wijze van bevestigen. De inbouwthermostaat is bevestigd in een ronde wanddoos. De opbouwthermostaat is bevestigd op de wand of opbouwrand. Door in ieder vertrek een andere thermostaat te plaatsen, krijg je precies passende warmte regeling. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren.

Thermostaat op maat

Infrarood verwarming kan ook draadloos worden geïnstalleerd. Het oogt fraai en doet rustig aan in het interieur. Een draadloze thermostaat bestaat uit een zender en ontvanger. Hiervan heeft de zender de functie van thermostaat. In één ruimte kun je met de draadloze thermostaten van Polarheat maximaal met vijf ontvangers aansturen. Dus maximaal vijf infrarood panelen. Goed om van tevoren te weten hoeveel panelen je nodig hebt, voor je bepaalt welke thermostaat je gebruikt. Hierin kan de leverancier uiteraard goed adviseren. Zo krijg je zowel infrarood verwarming als thermostaat op maat!