Je bekijkt nu Jaloezieen op maat zijn geschikt voor elke ruimte

Jaloezieen op maat zijn geschikt voor elke ruimte

Jaloezieen kopen

Wil jij je ramen op een eigentijdse manier voorzien van raambekleding, waarbij je zelf heel veel keuze hebt op het gebied van kleuren en materialen, dan is het goed eens na te denken over de aanschaf van jaloezieen. Door voor jaloezieen te kiezen, kan je elk gewenst raam, tot op de centimeter nauwkeurig, voorzien van een raambekleding die perfect past bij jouw interieur.

Lichtinval

Jaloezieen maken het mogelijk, op een unieke wijze te spelen met lichtinval. Is het een zonnige dag en wil jij daar optimaal van genieten, dan kun je de jaloezieen helemaal openzetten en genieten van de zon op je huid. Ben je echter gevoelig voor zonlicht, maar wil je toch genieten van het schouwspel van lichtinval, dan kun je de jaloezieen naar boven draaien, zodat je indirect lichtinval creeert.
Daarnaast zorgt de lichtinval voor een waar lichtspektakel op jouw plafond, muren of vloer. Al naar gelang jouw voorkeur, zijn de jaloezieen dusdanig specifiek te stellen, dat je te allen tijde zult kunnen genieten van de bijzondere effecten die de jaloezieen teweeg kunnen brengen. Jaloezieen zijn niet alleen een lust voor het oog, ze zijn bovendien erg praktisch. Door de jaloezieen geheel op maat te laten maken, profiteer je zo optimaal mogelijk van jouw privacy en houd je ongewenste inkijk tegen.
Jaloezieen op maat bestellen, heeft niet alleen met de afmeting van het te bedekken raam te maken, maar ook met de door jou gewenste lamelbreedte, bedieningszijde en eventuele ladderbandkleur. Om de jaloezieen echt onderdeel van jouw interieur te laten zijn, is het mogelijk te kiezen uit jaloezieen van hout, PVC en aluminium, waarbij iedere jaloezie zijn eigen, unieke eigenschappen heeft.

PVC jaloezieen

Wil jij je badkamer of keuken voorzien van jaloezieen, dan zijn de PVC jaloezieen hier het meest geschikt voor. Door de vochtbestendigheid, zullen ze langdurig naar tevredenheid in natte ruimtes kunnen worden gebruikt. Ze zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en daarmee zeer onderhoudsvriendelijk. Het is bij het schoonmaken van de jaloezieen wel aan te raden, de jaloezieen naar beneden dicht te draaien. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt de jaloezieen eenvoudig en snel schoon te maken. Ben jij een liefhebber van hout, dan is een PVC jaloezie met een houtlook uitstraling een goede keuze. Deze is niet alleen praktisch, maar geeft bovendien een warme uitstraling aan jouw badkamer of keuken.

Aluminium jaloezieen

Er wordt veelal voor aluminium jaloezieen gekozen, als de gewenste uitstraling strak en modern moet zijn. De industriele uitstraling van aluminium jaloezieen, kunnen heel goed gecombineerd worden met diverse woninginrichtingen. Of er nu witte meubels in de leefruimte worden geplaatst, of juist meubels van hout, de aluminium jaloezie leent zich voor vrijwel elke uitstraling. De vele kleurnuances maken het daardoor mogelijk, altijd een passende lichtgewicht, aluminium jaloezie te vinden.

Houten jaloezieen

Houten jaloezieen kopen kunnen bijdragen aan een mooie uitstraling van jouw huis of bedrijfsruimte, maar het heeft nog meer voordelen. Hout is sterk en buigt niet snel, hierdoor is een houten jaloezie in grotere maten te bestellen. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme uitstraling, dan is een houten jaloezie een goede oplossing voor jouw ramen. De lange levensduur en de vele kleuren en materialen, kunnen het jou nog best lastig maken om te kiezen, maar als je eenmaal gekozen hebt, dan zal het effect jou verbaasd doen staan. Ook voor houten jaloezieen geldt, dat er een ruim aanbod is waar het gaat om breedtes, kleurstelling en bediening. Houten jaloezieen kunnen bovendien met ladderband geleverd worden. Dit zorgt voor een extra luxe uitstraling. Of je nu de voorkeur hebt voor een landelijke uitstraling, of liefhebber bent van een klassieke of Scandinavische stijl, een houten jaloezie maakt jouw woonruimte tot een ware eyecatcher. Van een warme kleurstelling tot een wat nostalgischer kleur, wat de persoonlijke voorkeur ook is, er is altijd een jaloezie te vinden, die een te gebruiken ruimte de juiste uitstraling kan geven.

Voordelen jaloezieen

De aanschaf van jaloezieen brengt dus een hoop voordelen met zich mee. Het draagt bij aan de uitstraling van een ruimte, maar is bovendien geheel naar eigen wens samen te stellen. De grote verscheidenheid aan kleuren, materialen, lengtes en toepasbaarheid maken dat jaloezieen het woon- en werkgenot echt kunnen vergroten. Het kunnen regelen van de lichtinval, wordt door veel mensen als een groot pluspunt gezien. Jaloezieen zijn dus niet alleen in woonruimtes goed toepasbaar. Op zakelijk gebied kunnen jaloezieen echter ook een waardevolle toevoeging zijn. Zowel bij woonhuizen, bedrijven en scholen draagt het bij aan de isolatiewaarde en verhoogt het de privacy. Wel zo prettig als na sluitingstijd de ruimtes dusdanig nauwkeurig zijn afgesloten, dat ongenode gasten geen zicht hebben op de veelal dure spullen, die in de betreffende ruimtes achterblijven.

Qua hygiene is een jaloezie ook de keuze bij uitstek. Niet alleen vanwege de eenvoud waarmee de jaloezie gereinigd kan worden, maar ook, omdat het voor mensen met allergieen dé raambekleding is, die geen klachten zal opleveren.

De lichtinval die te bereiken is, door jaloezieen naar eigen inzicht te draaien, kunnen bij elk weertype een uniek schouwspel teweegbrengen. Heerlijk genieten van het invallende zonlicht, door de jaloezieen naar boven te draaien en het zonlicht te laten weerkaatsen op het plafond, geeft een heel ander beeld dan wanneer de jaloezieen half naar beneden worden gedraaid en er een mooi effect op de vloer optreedt. In beide gevallen zal het schouwspel van invallend licht, bijzonder zijn.
Jaloezieen zijn eenvoudig te bedienen wat maakt dat eenieder er zonder problemen mee uit de voeten zal kunnen.

Een jaloezie is verder door het kliksysteem ook nog eens snel en handig te installeren. Door de geluidsabsorptie en het energiebesparende aspect, zijn ze extra duurzaam. Optimale privacy en toch een ware blikvanger. Unieke eigenschappen die de keuze voor een jaloezie, nog eens extra benadrukken.