Je bekijkt nu De perfecte gordijnen

De perfecte gordijnen

Omlijsting van jouw interieur!

Je hebt het helemaal voor elkaar! Jouw huis is mooi ingericht met een prachtig interieur, de muren hebben een complimenterend kleurtje gekregen en de verlichting brengt alles sfeervol samen. En toch is het dan nog niet helemaal af. Wist je dat doorgaans het laatste waar we ons mee bezighouden de gordijnen zijn? Niet zo heel gek natuurlijk omdat we dan pas echt goed kunnen zien wat het mooiste binnen het interieur past. Het is die mooie lijst om een schilderij dat het net dat beetje extra’s geeft en zo is dat ook voor jouw interieur. Open of gesloten, mooie gordijnen zijn als het lint dat om het pakketje gebonden is, sierlijk verbindt het alles wat erin zit. Dus je wilt uiteraard niet zomaar gordijnen ophangen, nee je wilt alleen het allermooiste voor de ramen hebben hangen en dat moet natuurlijk wel goed passen. Voor het mooiste resultaat kies je daarom voor op maat gemaakte gordijnen van de mooiste stof en beste kwaliteit. Van inbetweens tot verduisterende gordijnen, op maat gemaakte gordijnen zijn altijd een goede keus aangezien de gordijnen die we kiezen uniek zijn en zeker willen weten dat alles direct goed past. Hierom is het wel belangrijk dat je de maten goed opmeet. Dit lijkt misschien een lastige klus want welke maten heb je nu precies nodig? Wat is juist en wat niet? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een meetlint welke lang genoeg is en deze meetinstructies om je op weg te helpen. Of je nu gordijnen met ringen wilt, op rails óf vouwgordijnen, alle gangbare mogelijkheden worden in de instructie omschreven. Nog even een tip: het is handig als de rails of roede voor de gordijnen al hangen zodat je de juiste lengte kunt meten. Hangen deze echter nog niet meet dan eerst de hoogte uit waar deze komen zodat de gordijnen nooit te lang of net te kort zullen zijn.

Voor elke wens een uitkomst.

DE keuzemogelijkheden voor gordijnen zijn werkelijk eindeloos, van kleur en patronen tot stof en afwerking. Het is belangrijk om even de tijd te nemen en te kijken welke kleur het beste binnen jouw interieur past. Zo passen witte gordijnen vaak in ieder interieur. Het kan binnen een kleurrijk interieur zorgen voor een neutrale balans maar tegelijkertijd kan het er ook voor zorgen dat het er wat steriel uit gaat zien. Deze keuze is dus helemaal afhankelijk van de ruimte en welke sfeer je hier wilt neerzetten. Grijze gordijnen kunnen binnen een neutraal interieur een fijn contrast geven. Als grijs op andere plekken terugkomt in jouw interieur kies dan voor een grijs dat hier iets van afwijkt en lichter óf donkerder is. Kleuren die nooit uit de mode zijn, zijn onder andere blauwe en groene gordijnen. Deze geven een kalme en natuurlijk gevoel binnen het interieur en kunnen heel mooi contrasterend werken met andere lichte maar ook donkere kleuren. Er heel scala aan kleuren beschikbaar en deze zijn natuurlijk ook erg persoonlijk. Online kun je snel vinden welke kleuren elkaar goed complimenteren mocht je hier niet helemaal uitkomen. Voor materiaal en patronen geldt eigenlijk dat alles kan. Heb jij een landelijke inrichting dan past hierbinnen heel goed een iets stuggere of juist dunnere en soepelere stof in om alles mooi samen te brengen. Een zachte, glanzende stof komt goed tot zijn recht binnen een modern interieur en geeft al snel een luxe gevoel. Patronen kunnen meer levendigheid toevoegen en mogen opvallen of juist meer op de achtergrond liggen voor een subtielere hint van decoratie. Denk verder ook nog even aan de afwerking van de gordijnen, welke confectie wil je hebben? Je kunt kiezen uit gordijnen met enkele, dubbele of drie dubbele plooien. De dubbele plooien komen het meest voor. Ring gordijnen hang je aan een roede en passen mooi binnen een industrieel of landelijk interieur. En de wave confectie is een vrij nieuwe manier van ophangen waardoor de gordijnen vrij strak hangen.

Donker óf duister?.

Gordijnen moeten niet alleen mooi zijn maar tegelijkertijd ook functioneel en dit kan afhangen van de ruimte en jouw wensen. Zo wil je in de slaapkamer natuurlijk zo min mogelijk licht van buitenaf hebben om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Op de kinderkamer, zeker als je jonge kinderen hebt die overdag nog slapen is dat al bijna een must. In zulke gevallen wil je graag verduisterende gordijnen hebben hangen. Hiervoor is er een blackout stof die 100% van het licht dat van buitenaf komt tegenhoudt. Voor gordijnen in andere kamers hangt het helemaal af van wat jouw wensen zijn. Wil je niet dat mensen naar binnen kunnen kijken maar wel kunnen genieten van het laatste zonlicht aan het einde van de dag dan kun je er voor kiezen om licht doorlatende gordijnen te kiezen. Ook kun je voor een Dimout stof kiezen. Deze stof verduistert ongeveer 60%/90% van het licht dat van buitenaf komt.

Wat jouw wensen ook zijn, van de kleur tot aan de afwerking, het kiezen van de juiste gordijnen is niet altijd even makkelijk maar het is zeker de moeite waard om hier goed de tijd voor te nemen. Gelukkig heeft Echtgordijn een uitgebreide collectie aan gordijnen beschikbaar en alle kennis in huis om jou goed te kunnen helpen. Kom je ergens net uit? Dan staat zij altijd klaar om jou te voorzien van een passend advies zodat ook jouw gordijnen straks perfect in jouw huis passen.