Je bekijkt nu Besparen loont!

Besparen loont!

Iedereen weet wel dat er te besparen valt op de woonlasten. Nu Weten we allemaal wel dat dit kan lonen, maar we doen er vaak maar weinig mee. Dit is zonde, besparen is goed voor te portemonnee en kost vaak maar weinig moeite. Natuurlijk hoeft u niet op alles te besparen. Maar, veel zaken zijn de moeite waard om te overwegen om op te bezuinigen!

Tip 1: Besparen op energie

Dit klinkt misschien een beetje ouderwets. Besparen op energie is op dit moment nog steeds zeer rendabel. Veel mensen denken niet goed na over de kosten die ze kwijt zijn aan energie. Besparen op energie kan door te letten op het energieverbruik. Minder lang douchen, de verwarming wat minder hoog zijn, het scheelt als snel honderden euro’s per jaar. Het is ook belangrijk om te letten op de energieleverancier. Levert deze de goedkoopste prijs voor de energie? Grote verschillen zitten er in de tarieven van de verschillende energiemaatschappijen.

Tip 2: Besparen op verzekeringen

Veel mensen hebben ooit een woonverzekering afgesloten. Verzekerd zijn tegen schade, diefstal of brand, dit is natuurlijk erg belangrijk. Vaak hebben mensen dit ooit afgesloten maar verder nooit gekeken naar de premie. De prijzen van de verschillende verzekeraars lopen sterk uiteen. Het is absoluut de moeite waard om de woonverzekering te vergelijken. Hierdoor kan u zowel een betere als goedkopere verzekering krijgen. Vergelijk de woonverzekering op overstappen.nl of de inboedelverzekering via overstappen.nl. Niemand vindt het leuk om zich te verdiepen in verzekeringen. Besparen op de verzekering kan veel voordeel opleveren, daarom is het zeker wel de moeite waard!

Tip 3: Doe reparaties zelf!

Bespaar op onderhoud! Veel zaken in huis kunnen we zelf oplossen. Bijvoorbeeld wanneer de wc verstopt zit. We zijn nogal geneigd om in zo’n situatie te bellen naar een vakman. Veel werkzaamheden in huis kunnen we ook zelf opknappen. Op internet, bijvoorbeeld YouTube zijn er veel instructiefilms te vinden. Reparaties zelf uitvoeren bespaart heel veel geld!

Tip 4: Let op de abonnementen!

In Nederland maken we vaak gebruik van doorlopende abonnementen. We hebben vaak een abonnement op televisie. Wie de moeite neemt om dit online te vergelijken, zal zien dat het veel goedkoper kan. Vaak hebben deze aanbieders interessante aanbiedingen, regelmatig overstappen loont zeker! Controleer vooraf wel de reviews van de aanbieder om zeker te zijn dat u dit het kijkplezier niet negatief beïnvloed.

Tip 5: Vervang ouderwetse verlichting door LED

Veel energie kan er worden bespaard door het vervangen van de ouderwetse gloeilamp door LED verlichting. Dit is een eenmalige investering die veel zin heeft. Daarbij is het ook nog eens beter voor het milieu!