Je bekijkt nu Zo maak je een moderne slaapkamer

Zo maak je een moderne slaapkamer

Eigenlijk iedereen heeft het wel, een slaapkamer. Iedere kamer heeft zijn eigen vorm en uitstraling. Sommige mensen gebruiken het ook als een kantoor. Door even een bureau neer te zetten en een laptop bent u daar al snel in geslaagd. Voor vele is het bed het enige grote object in de kamer. Hoe kan u nu de beste looks aanbrengen zodat u een moderne slaapkamer krijgt. Hieronder leest u daar meer over.

Het bed

Er zijn tegenwoordig zoveel bedden verkrijgbaar dat er genoeg keuze voor u is. De eenvoudige bedden bestaan simpelweg uit een onderstelde en een matras. Er zijn bedden waar er lades onder zitten zodat u extra spullen kunt opbergen. Dit geeft al wel een mooiere uitstraling alleen is dit vaak enkel bij een eenpersoonsbed. Ook is er nog een ander optie die veel functies heeft.

Een elektrisch bed zorgt voor de perfecte luxe slaapkamer. De functies die hieraan gekoppeld zijn, maken verschillende zaken makkelijker. Door het gehele stelsel onderaan omhoog te laten komen, kunt u eenvoudig het vuile beddengoed vervangen. Daarnaast biedt het u de mogelijkheid om in een relaxte houding te gaan zitten op het bed. Ook kunnen de meeste bedden zich bewegen over wieltjes. Zo kunt u onder het bed beter schoonmaken.

Lichtgebruik

Voor een moderne kamer is het gebruik van licht cruciaal. Door verschillende lichten te plaatsen, creëert u een sfeer die er eerst niet was. De beste manier om dit te doen zijn de volgende:

  • Verlichting onder het bed
  • Wandverlichting

Door lichten te plaatsen onder het bed, krijgt u een mooie afstraling op de vloer. Het ziet er meteen goed uit en het kost u niet veel. De tweede manier is de wandverlichting. Ook dit heeft eigenlijk hetzelfde effect. U laat het licht op de muren komen. Deze manier zorgt ervoor dat de kamer in het totaal plaatje een luxe uitstraling krijgt.

Er is nog een trend die u misschien ook wel vaker heeft gezien de afgelopen jaren. Het gebruik van spotjes neemt steeds meer toe. Het is eenvoudig te plaatsen en het verspreid het licht op een goede manier. U kunt de spotjes bijvoorbeeld op de muren schijnen zodat u verlichte muren krijgt. Ook zijn er mensen die er juist voor kiezen om de spotjes op het plafon te richten.

Voor sommige momenten kan het fijn zijn dat u wel licht heeft maar niet zo fel. Hiervoor kunt u de draaischakelaar aanbrengen. Hiermee geeft u zelf de hoeveelheid licht aan.

Eigen wensen

Los van deze tips heeft u natuurlijk een eigen smaak. Bent u meer van de vele gekleurde kussens of juist van een hele strakke kamer waar alleen de basis kleuren worden gebruikt. Het maakt niet uit, de uitstraling kan in alle gevallen nog modern blijven. Het enige wat eigenlijk echt centraal staat is het bed zelf. Door een grote te nemen die wat hoger ligt, zorgt u in ieder geval voor een prettige sfeer. Hoe u het daarnaast invult, dat is helemaal aan uzelf.