Je bekijkt nu Van schets tot droomhuis, deze architecten heb je nodig.

Van schets tot droomhuis, deze architecten heb je nodig.

Wanneer je een nieuwbouw huis wilt laten bouwen kom je in aanraking met een aantal verschillende architecten. Elke architect heeft zijn of haar expertise gebied en beschikt over de kennis die je nodig hebt over dat stukje architectuur. Soms is het verstandig om te kiezen voor een architectenbureau die over meerdere architecten beschikt. Op deze manier heb je een vast aanspreekpunt voor al je wensen. Als je liever zelf zoekt naar een specialist moet je in iedere geval contact opnemen met onderstaande architekten. 

De “gewone” architect voor de bouw

De belangrijkste architect bij een nieuwbouwhuis is de standaard architect. Hij of zij tekent en berekent de complete bouw van je huis. Het hele bouwkundige verhaal wordt gedaan door de normale architect. Dit is ook de bekendste architect en heeft dus ook geen andere benaming nodig. De gewone architect zal je wensen als schets op papier zetten en hierna een bouwkundige berekening maken om het daadwerkelijk te kunnen bouwen. Deze architecten werken nauw samen met de aannemer die de bouw van je huis moet realiseren. 

Binnenhuisarchitect geeft vorm en beleving

Tijdens of na de bouw van je huis kom je in aanraking met een binnenhuisarchitect. Een binnenhuisarchitect wordt ook wel een interieurarchitect genoemd. Hij of zij zal elke gewenste ruimte tot leven brengen met vaste en losse elementen. Een binnenhuisarchitect begint met een tekening voor de ruimte en een selectie van kleuren. Vaak wordt een binnenhuisarchitect al vroeg bij de bouw betrokken. Dit gebeurt in verband met de positie van de ramen en het daglicht opbrengst. 

Een lichtarchitect heeft oog voor detail

Wanneer je je nieuwbouwhuis wilt voorzien van de finishing-touch is het inschakelen van een lichtarchitect erg belangrijk. Door het belichten van de ruimte op de juiste manier zet je de spreekwoordelijke puntjes op de i. Tegenwoordig kiest een lichtarchitect steeds vaker voor slimme verlichting niet alleen om de ruimte de juiste tint te kunnen geven, maar ook het gebruikersgemak te verhogen. Er wordt dan gebruik gemaakt van Philips hue verlichting. Een grandioos lichtsysteem die het leven van een lichtarchitect een stuk eenvoudiger maakt. 

Tuinarchitect voor de landscaping

De buitenruimtes van je huis kun je laten ontwerpen door een tuinarchitect. Een leuke aanvulling voor je droomhuis natuurlijk. Naast het vormgeven zal hij of zij ook de planten en de verlichting uitzoeken die perfect zijn voor je tuin. Wanneer je ook slimme verlichting in je tuin wilt is het belangrijk om dit aan te geven bij de tuinarchitect. De tuinarchitect kan dan samenwerken met de lichtarchitect, zodat alles één geheel vormt. Ook voor buiten kun je gebruikmaken van Philips hue buitenverlichting. Dit werkt dan naadloos samen met je binnenverlichting. De tuinarchitect en lichtarchitect kan je hier meer over vertellen.