Waarom kiezen voor industriële deuren?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Deur

Iedereen lijkt tegenwoordig in de stemming te zijn voor woningverbetering. En dankzij de wedergeboorte van de rustieke stijl en een nieuw gouden tijdperk van binnenhuisarchitectuur, zijn industriële deuren populairder dan ooit. Maar hoewel ze gemakkelijk in gebruik zijn, zijn er een aantal dingen die je moet weten om de juiste keuzes te maken. Als je de tijd hebt om een beetje te doe-het-zelven, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Zowel het hout of ander materiaal van de deuren zelf, als het correcte beslag te kiezen. Een industriële deur is tijdloos en daar hoort tijdloos beslag bij.

Industriële deuren worden al eeuwen lang gebruikt als schuurdeuren of als toegang tot kleinere en grotere bedrijven, maar ze kunnen ook perfect worden toegepast in interieurs zoals kantoorruimtes, de woonkamer of slaapkamers. De rails en ook de deuren kunnen dienen als platform voor het ophangen en beweegbaar maken van bijvoorbeeld de TV of het beeldscherm van de PC.

Schuifdeurbeslag
Als er geen plaats is voor een openslaande deur, kunnen industriële schuifdeuren een rails ook ruimtebesparend werken. Schuifdeuren kunnen zo ontworpen worden dat ze in de muren verdwijnen. De deurpanelen sluiten gemakkelijk over de deuropening en glijden soepel en geruisloos in de muur wanneer de deuren open staan.

Bij het ontwerp moet je rekening houden met de ruimte die je hebt. De eerste vraag is echter altijd, welke deuren je wilt hebben. Enkele of dubbele industriële deuren, deuren van hout of een ander materiaal, zoals bijvoorbeeld staal. Architecten die ruimtes bouwen of herinrichten, maken graag gebruik van industriële deuren. Maar het is ook gemakkelijk om schuifdeurbeslag in een bestaande ruimte te installeren als je de juiste pasvorm kunt vinden.

Het beslag draagt de deuren
Het is echt belangrijk om sterk beslag te vinden om aan de binnen- of buitenmuur te bevestigen. Houten en metalen deuren kunnen zwaar zijn, dus zorg ervoor dat je beslag het juiste gewicht kan dragen. Het gewicht van de deuren wordt door het beslag gedragen.
Er zijn geen scharnieren of andere ophangpunten. Je wilt stevig roestvrij staal, en tenminste 2 bouten die aan de deur zijn bevestigd voor stabiliteit. Verder kan het monteren van een handgreep een mooie en functionele toevoeging zijn, om de deuren te openen en te sluiten.

Kleuren en afwerking
Je kunt de afwerking zo grof of zo fijn maken als je zelf wilt. Natuurlijke kleuren zijn vaak beter voor de keuken of andere werkruimtes in huis. Je kunt ook kleuren gebruiken als identificatie. Zo kun je kantoordeuren in een bepaalde kleur laten verwijzen naar verschillende afdelingen. De keuze is dus aan jou.