Je bekijkt nu 4 dingen om je onderhoudsvrije tuin net iets leuker te maken

4 dingen om je onderhoudsvrije tuin net iets leuker te maken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin

Heb jij een onderhoudsvrije tuin en wil je dat ook graag zo houden? Want groene vingers heb je niet, dus een tuin vol begroeiing is niks voor jou. Oke, een onderhoudsvrije tuin it is, maar dat hoeft niet per se gelijk een bak vol tegels te zijn. Je kunt er genoeg leuks van maken zonder dat je er veel onderhoud aan hebt. In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe je jouw onderhoudsvrije tuin net iets leuker kunt maken. 

Meer dan alleen tegels

In een onderhoudsvrije tuin hoef je echt niet alleen maar aan tegels te denken. Er zijn genoeg andere bodembedekkers om mee af te wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een pad in je tuin bedekken met vlonderplanken zodat er een soort looppad door je tuin heen loopt. Of juist een terras van vlonders, dit breekt het geheel van tegels al een stuk meer. Daarnaast kun je ook denken aan verschillende soorten halfverharding, zoals grind of boomschors. Dit zijn eenvoudige manieren om je tuin al een stuk minder saai en eentonig te maken.

Groen in een onderhoudsvrije tuin

Ook voor groen zijn er genoeg mogelijkheden in een onderhoudsarme of onderhoudsvrije tuin. Zo zijn er genoeg planten die helemaal niet veel verzorging vragen. Denk hierbij aan planten die het hele jaar door kunnen overleven. Hiervoor hoef jij je handen amper uit de mouwen te steken. Heb je echt geen zin om echte planten in je tuin te plaatsen, dan is er nog een andere mogelijkheid: kunstplanten. Deze lijken tegenwoordig net echt en vragen geen verzorging, hoe handig is dat? Hetzelfde geldt voor gras. Je kunt namelijk ook voor een stuk kunstgras kiezen in plaats van echt gras. Dit hoef je een stuk minder te onderhouden en is dus ideaal voor in een onderhoudsvrije tuin.  

Gezellige hoekjes

Om een onderhoudsvrije tuin leuker te maken kun je gebruik maken van allerlei gezellige decoratie. Denk bijvoorbeeld eens aan sfeervolle lampjes of aan een mooie tuinposter om je schuttingen wat op te fleuren. Ook een mooie loungeset of dinerset kan de tuin gelijk een stuk meer invulling geven. Probeer te voorkomen dat het te rommelig wordt door in één bepaalde stijl te blijven met de accessoires. Het voordeel van accessoires is dat als je bent uitgekeken op de stijl, je ze gewoon kunt vervangen. Zo kun je ieder jaar je tuin een compleet andere look geven.