Waar moet je rekening mee houden bij een nieuwe vloer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vloeren

Als je een nieuwe vloer gaat uitkiezen, moet je rekening houden met een aantal zaken. Wil je een vloer die makkelijk schoon te maken is? Voor welke kleur ga je? Gaat de nieuwe vloer samen met vloerverwarming en welk materiaal vloer wil je in je woning? Al met al vragen die aardig wat zoekwerk naar de juiste informatie vragen. Om het je makkelijk te maken, gaan we in dit artikel in op die aspecten zodat jij een weloverwogen keuze voor de nieuwe vloer kunt maken.  

Onderhoud van de vloer 

Voor het onderhoud van de vloer is het handig om eerst te weten in welke ruimte de nieuwe vloer komt te liggen. Voor een badkamer wil je een ander soort vloer dan voor de woonkamer. Zo wil je rekening houden met de vocht- en vuil bestendigheid van de vloerbedekking. Een tapijt werkt in de slaapkamer prima, maar in de keuken is de kans op vlekken een stuk groter. Bepaal dus eerst voor welke ruimte je de vloer kiest.  

Voor een onderhoudsarme vloer kun je het beste kiezen voor pvc vloeren van Floorlife. Deze zijn waterbestendig, hebben een sterke toplaag en zijn geschikt voor intensief gebruik. Een parketvloer heeft meer onderhoud nodig, deze moet je eens in de zoveel tijd schuren en opnieuw in de olie zetten. Het is gemaakt van echt hout dus je kunt hem niet te nat dweilen. Een laminaatvloer is nog steeds erg populair. Er zijn waterbestendige laminaat vloeren waardoor je ze zelfs in de keuken of badkamer kunt leggen. Dit is erg makkelijk te onderhouden. Af en toe even stofzuigen en dweilen en je vloer kan er weer tegenaan.  

Vloerverwarming 

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Maar, niet iedere vloer kan goed samen met vloerverwarming. Wordt de nieuwe vloer gelijmd op de ondervloer, dan kan het over het algemeen prima samengaan met vloerverwarming. Er zit dan geen isolerende laag tussen de ondervloer en vloer wat ervoor zorgt dat de vloerverwarming optimaal de warmte kan overdragen. Bij het kiezen van de nieuwe vloer die gecombineerd kan worden met vloerverwarming moet je letten op het vloerverwarming steken. Dit is een omgedraaide S met drie stippen erboven. Heeft de vloer dit teken niet? Dan kan hij dus niet gelegd worden op een vloer met vloerverwarming.  

Kleurkeuze van de nieuwe vloer 

Bij de kleurkeuze van de nieuwe vloer is het handig om te weten dat donkere vloeren de ruimte kleiner doen ogen. Een lichte vloer maakt het daarentegen juist ruimtelijker. Dit komt doordat een lichte vloer het licht weerkaatst. Heb je een kleine ruimte? Kies dan voor een lichte vloer. Is de kamer aan de grote kant en wil je een warme sfeer creëren? Dan kies je het beste voor een donkere vloer. Zorg er dan wel voor dat de muren een lichtere kleur hebben.  

Al met al best wat zaken om rekening mee te houden bij de keuze van de nieuwe vloer. Wil je meer weten? Je leest hier alles over Floorlife en kunt er genoeg inspiratie op doen.