Vijf trendy vloerstijlen voor elk interieur

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vloeren

Simple & slow is dé woontrend van dit moment. Warme en donkere tinten gecombineerd met houten meubelen en woonaccessoires zorgen voor eenvoud, warmte en gezelligheid in huis. Maar, welke vloer stijl past het beste bij dat interieur? En welke vloerstijl past het beste bij jouw interieur? Er zijn een aantal verschillende stijlen, hieronder gaan we in op de vijf trendy vloerstijlen van nu, geschikt voor ieder interieur. 

 

De vloerstijlen uitgelegd 

Een betonlook vloer is helemaal passend bij de industriële look, het is een moderne stijl, basic, strak en stijlvol. Daarnaast doet het ook stoer en robuust aan. Combineer beton met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld een warm, wollen vloerkleed. Wil je graag deze look, maar is een betonnen vloer niet mogelijk in je woning? Dan kun je denken aan een betonlook pvc-vloer. Deze trendy betonlook is beschikbaar in verschillende soorten, of je nu een vloer voor een traprenovatie zoekt of juist voor de vloerverwarming. Bekijk de volledige collectie hier.  

Ambiant vloeren. Deze laminaat, vinyl en pvc-vloeren zijn er in meerdere kleuren en varianten en zijn beschikbaar met verschillende specificaties. Want ook hier geldt, voor vloerverwarming heb je een andere vloer nodig dan een gewone vloer. Zo kunnen je kinderen met een gerust hart spelen in huis.  

Visgraatvloeren passen goed bij iedere woonstijl. Ze zijn trendy, stijlvol en maken van je huis een echt thuis. Visgraat vloeren zijn dé trend van nu. De visgraat vloeren van laminaat of pvc zijn niet van echt hout te onderscheiden en geven een sfeerrijke, warme omgeving.  

Laminaatvloeren hebben praktische voordelen ten opzichte van echte houten vloeren. Die laatste mag je bijvoorbeeld niet te nat dweilen omdat hij anders snel beschadigd. Met een houtlook vloer heb je daar geen last van, die zijn waterbestendig, een aantal varianten zijn geschikt voor vloerverwarming en ze hebben een laag loopgeluid.  

Vinyl uitvoering. Kies je voor de vinyl variant, dan haal je een vloer in huis die makkelijk te onderhouden is. Een pvc-vloer is waterbestendig, en een whitewash laminaatvloer is erg trendy!  

Bekijk de eigentijdse en kwalitatieve vloeren in het echt 

Heb je een keuze uit de vijf vloerstijlen kunnen maken en heb je online inspiratie opgedaan voor de juiste vloer voor jouw woning? Dan is het verstandig om ook langs te gaan in de showroom. Daar kun je de kleur goed zien, dit is op foto’s vaak net even anders, en je kunt de vloeren aanraken. Dit doe je bijvoorbeeld bij de prachtige collectie vloeren in Amsterdam.