Een rijtjeshuis, een vrijstaand huis of een appartement. Er is genoeg keuze in Nederland, maar zou niet iedereen het liefst zijn eigen droomhuis willen bouwen? Weken, maanden of zelfs jaren rondstruinen op Funda. Op zoek naar een nieuw huis, maar geen enkele voldoet aan jouw eisen. Het liefst wil je een plekje die aan al jouw wensen voldoet en helemaal naar jouw smaak is. Een huis laten bouwen kost veel tijd en geld, maar op de lange termijn brengt het ook veel geluk.
Dromen verwezenlijken
Als je hebt besloten om je eigen huis te laten bouwen, is het tijd om een architect in te schakelen. Een architect stelt met zijn kennis een realistisch plan op voor jouw huis. Zij stellen plannen op voor nieuwbouw en begeleiden het bouwtraject. Het heeft een paar voordelen om aan te kloppen bij een groot architectenbureau. Hier zijn namelijk meerdere specialisten in dienst die vast en zeker jouw droomhuis kunnen ontwerpen. Zij zijn dan ook gespecialiseerd in het ontwerpen van specifieke onderdelen van een project en het plannen en overleggen van alle stappen van bouwval tot droomhuis. Je wilt je toekomstige huis natuurlijk wel in de handen van kundige mensen leggen.
Binnenhuisarchitect
Woon je op een prachtig plekje, maar ben je niet blij met de styling en inrichting van je huis? Schakel dan een binnenhuisarchitect in. Deze weet niet alleen heel veel van styling en interieur, maar ook hoe jouw huis praktisch bruikbaar kan worden. Denk dan aan leidingen, stopcontacten en kranen die op de juiste plekken komen te zitten. Als je een architect gaat uitkiezen is het handig om verschillende portfolio’s naast elkaar te leggen. Kies een ontwerper waarvan de stijl jou het meeste aanspreekt en het beste mee kunt samenwerken.
Eigen aanpassingen in huidig huis
Ook zonder een architect kan jij de binnenkant van je huis mooi opknappen. Een lakje verf, een toffe vloer of raamdecoratie kan je huis een hele andere look en feel geven. Bedenk eerst het kleurenpalet waarvoor je wilt gaan, op basis hiervan kan je de rest aanpassen. Voor meer sfeer is een warm kleurenpalet de juist optie. Een kleur zonder blauwe ondertoon zoals beige, bordeauxrood of okergeel. Ben je meer van de veilige kleuren? Met de 60-30-10 regel creëer je alsnog rust in huis. Deze regel houdt in dat je 60% van je interieur invult met een dominante kleur zoals wit. Zo’n 30% bestaat uit een secundaire kleur zoals blauw en 10% bestaat uit een accentkleur zoals okergeel. Dus verf bijvoorbeeld je muren wit, neem een blauwe bank en leg er okergele kussentjes op. Zo creëer je balans in je huis. En dan de raamdecoratie op maat. Deze moeten in je woonkamer een goede combinatie zijn tussen genoeg licht en privacy. Populaire raambekleding voor in de woonkamer zijn bijvoorbeeld shutters, een jaloezie op maat of duo gordijnen. Deze hebben een luxe en warme uitstraling. Ook populair zijn de rol- en vouwgordijnen. Deze zijn functioneel en modern. Je bepaalt makkelijk zelf de hoeveelheid lichtinval die je in je woonkamer wilt en hebben een moderne uitstraling. Dan is het alleen nog kwestie van gezellig maken. Voeg accessoires als planten en lampen toe en je huis voelt weer als nieuw.