Je bekijkt nu Klussen in je nieuwe woning? Vergeet deze 5 zaken dan niet

Klussen in je nieuwe woning? Vergeet deze 5 zaken dan niet

Een nieuwe woning vinden was al een langdurig traject, voor veel mensen begint het echte werk pas na het tekenen van een huur- of koopcontract. Van een verhuisbedrijf in Amsterdam zoeken, naar een verhuislift huren tot aan de deuren schilderen; hier zijn vijf zaken waar je rekening mee moet houden.

1. Heb je goed gepland?

Je gaat de voordeuren schilderen, zondagmiddag komt perfect uit. Tot je ontdekt dat de verf een dag moet drogen, en je die avond toch echt een afspraak hebt in de stad. Die deur moet open blijven staan, wat ga je doen? Je kunt klussen aanpakken wanneer je even een moment hebt, het is slimmer om een lijst te maken met projecten. Maak een schatting van de tijd om ze uit te voeren en calculeer de mogelijke wachttijd achteraf. Werk zo de lijst af op basis van prioriteit en gelegenheid.

2. Wanneer moet je afdekken?

Eerst een kamerbreed tapijt leggen en daarna gaan schilderen. Dat is onhandig, maar niet altijd te voorkomen. Afdekken kun je niet snel teveel doen, maar wel te weinig. Zorg voor voldoende afdekzeil, let op druppels, spetters en andere vervuilende zaken. Denk niet dat droge stoffen geen problemen veroorzaken, want een houten trap schuren kan stof opleveren die je in jaren niet verwijderd krijgt uit huis. Denk daarom naast afdekmaterialen ook aan ventilatie en afzuiging.

3. Waar gaat de inboedel naartoe?

Het is ideaal om te klussen in een kaal pand, maar dit is niet altijd de realiteit. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe vloerbedekking wilt leggen terwijl er al meubilair in huis staat, dan moet de kamer eerst leeggeruimd worden. Buiten in de tuin is een optie, let dan wel goed op de weersvoorspelling. Kun je goederen tijdelijk in een andere ruimte stallen? Wanneer je gaat verhuizen kun je met het verhuisbedrijf een goed moment afspreken om onhandige situaties te voorkomen.

4. Waar kun je een verhuislift huren?

Afhankelijk van waar je woont en op welke verdieping je moet zijn, zul je wellicht een verhuislift moeten huren. Er zijn diverse verhuurbedrijven waar je hiervoor terecht kunt. Zeker in grote steden met veel hoogbouw en weinig ruimte kan een lift veel voordeel bieden. Een goed verhuisbedrijf in Amsterdam kan naast het materiaal ook ondersteuning bieden. Zo kan er een verhuizer ter plekke aanwezig zijn. Die weet niet alleen precies hoe een verhuislift geplaatst moet worden, je kunt zo veilig grote en zware goederen naar boven of juist naar beneden transporteren. Wat je ook doet; ga er nooit onder staan!

5. Wat doe je zelf en wat besteed je uit?

Iedereen kan schilderen, daar heb je alleen een kwast voor nodig. Toch is schilderen echt wel een vak, en als het karwei goed uitgevoerd moet worden kun je beter een professional inschakelen. Dit geldt ook voor elektriciens, loodgieters en verhuizers. Als je puur naar de kosten kijkt is alles zelf doen misschien goedkoper. Maar als je uren bespaart, met een goed resultaat, is dat niet zozeer een kostenpost als een investering. Een lamp vervangen is niet zo ingewikkeld, maar een stopcontact vervangen in de badkamer is niet voor iedereen weggelegd.

Met deze vijf tips kun je snel, veilig en zorgeloos klussen in je nieuwe woning. En vergeet niet; vele handen maken licht werk!