Je bekijkt nu Laminaat, nog altijd een uitstekende en veel gewilde vloer!

Laminaat, nog altijd een uitstekende en veel gewilde vloer!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vloeren

Het kiezen van een nieuwe vloer is niet gemakkelijk. Het aanbod is tegenwoordig oneindig en ieder vloertype heeft zowel nadelen als voordelen. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor laminaat, dit omdat het een authentieke look van de natuurvloer combineert met een hoop praktische voordelen. Daarnaast is een laminaatvloer relatief goedkoop, en dat in combinatie met wat je er relatief voor terugkrijgt, is laminaat nog altijd een uitstekende vloerkeuze. Wat zijn nu nog meer voordelen van laminaat kopen? In dit artikel nemen we ze met je door!

Laminaat is geschikt voor iedere ruimte.

Laminaatvloeren kun je in elke kamer kwijt. Je zou het niet gauw verzinnen, maar ook in keukens en badkamers zijn laminaatvloeren met een extra beschermlaag om te zorgen dat de vloer ook voor dit soort ruimtes geschikt zijn.. Wanneer je gaat voor een van deze vloeren, dan kun je die mooie authentieke look dus ook gewoon creëren in de badkamer of in de keuken.
Die beschermlaag is echter wel heel belangrijk, in de badkamer heb je soms last van dat er water in aanraking komt met de vloer, en in de keuken vallen er wel eens etenswaren of dergelijken op de grond. Wanneer de vloer beschermd is dan is dit geen probleem. Maar laminaat zonder extra bescherming is lastig schoon te maken, en contact met water is voor de vloer niet heel erg fijn.
Daarnaast kan laminaat zelfs fungeren ter bekleding van een trap. Met juiste ondervloer kan er ook probleemloos vloerverwarming worden geplaatst.

Uitzonderlijk sterke vloer.

De oersterke kern en de gepatenteerde Scratch Guard-toplaag in de meeste vloeren maken ze bijzonder duurzaam en slijtvast. Laminaatvloeren zijn krasbestendig, kinderspel, puntige en stiletto’s, zware voorwerpen, vallende voorwerpen en zelfs schroeiplekken. Moderne laminaatvloeren zijn zo duurzaam dat ze nu steeds vaker op openbare plaatsen met veel verkeer worden geplaatst, zoals winkels en luchthavens. Ook over het sprenkelen van water of andere vloeistoffen hoef je je geen zorgen te maken: zolang het vocht zo snel mogelijk wordt opgenomen, is er geen kans op onderdompeling in de plank. Ben je bang voor verkleuring en bang om de meubelen correct te verplaatsen? Het is niet nodig: dankzij de beschermlaag behoudt de Quick-Step-vloer ook bij blootstelling aan de zon zijn oorspronkelijke kleur.

Heel makkelijk in onderhoud.

Door middel van de beschermlaag is laminaatvloer zeer eenvoudig schoon te maken. Vuil dringt niet in het hout en regelmatig schoonmaken met een simpelweg droge, of met een vochtige vezeldoek is voldoende werk om ervoor te zorgen dat je de vloer tientallen jaren kunt blijven gebruiken. De vloer hoeft niet te worden geschuurd, gepolijst of geolied. Het verwijderen van vlekken en strepen gaat ook makkelijk met speciaal reinigingsmiddel. Een hoop laminaatvloeren tegenwoordig hebben een antistatisch oppervlak. De vloer is in dit geval ook geschikt voor mensen met een stofallergie. Deze vloer trekt namelijk veel minder stof aan dan andere soorten vloeren.

Laminaatvloeren brengen de natuur steeds dichterbij.

Door het gebruik van de nieuwste technologie is het onmogelijk om laminaatvloeren te onderscheiden van echte houten vloeren. Zelfs massief houten reliëfs kunnen knopen, scheuren en scheuren perfect simuleren. Je kunt bijna alle houtsoorten kiezen, bijna alle mogelijke tinten en verschillende plankafmetingen. Je kunt zelfs kiezen voor laminaten met een natuursteen- of betonlook. Wat is het enige verschil tussen echte stenen vloeren? Laminaat voelt warmer aan en is gemakkelijker te onderhouden en te plaatsen.

Laminaat is betaalbaar.

Laminaat is goedkoper dan veel andere vloertypes. De afgelopen jaren heeft het type vloer grote veranderingen ondergaan. Niet alleen de kwaliteit, maar ook het uiterlijk van het laminaat is sterk verbeterd. Qua prijs en kwaliteit is laminaat nog steeds een van de beste keuzes. Bovendien kun je ook veel plaatsingskosten besparen, omdat je gemakkelijk zelf aan de slag kunt.

Wel relatief goedkoop, maar niet de zwakste vloersoort.

De foto’s van natuurlijke producten in de familie zijn prachtig, maar helaas kunnen ze het dagelijkse leven van de familie vaak niet dragen. Wil je thuis een vol leven leiden? Dan kies je ook voor laminaat. Laminaatvloeren zijn slijtvast en kleurvast, waardoor jij jouw favoriete vloer lang kunt gebruiken!

Ook installatie is kinderspel.

De vloer is heel makkelijk te installeren wanneer je kijkt naar andere vloersoorten en wat daarvoor nodig is. Het installeren is net een soort puzzel, vanwege het feit dat laminaat beschikt over een kliksysteem. Je hebt geen lijm, stalzand of mortel nodig om en vloer te krijgen die nagenoeg perfect is op het gebied van stabiliteit.
Natuurlijk kun je professionals inhuren, maar zolang je een minimum aan vaardigheden hebt, kun je gemakkelijk in één dag een gloednieuwe vloer plaatsen. Belangrijker nog: je kunt laminaatvloeren ook gemakkelijk demonteren of zelfs verplaatsen. Mocht in de loop van de jaren een stuk hout zwaar beschadigd zijn geraakt, dan kun je het eenvoudig vervangen.

Hoe weet ik welke soort laminaatvloer bij mij past?

Het kiezen van laminaatvloeren is nog steeds moeilijk. Veel mensen willen weten welke vloer het beste bij hun huis past.
Bij het kiezen van laminaatvloeren moet u altijd uitgaan van de kleur van de meubels. De vloer bepaalt de uitstraling van de ruimte. Uiteindelijk zal laminaat een mooi geheel moeten vormen met het interieur en meubilair.
Welke kleur je kiest hangt af van wat je op persoonlijk vlak mooi vindt, en uiteraard van de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld liever dat de ruimte groter lijkt? Dan is de keuze voor een lichtgekleurde vloer een goede optie. Wil je de kamer verkleinen of juist een comfortabele kamer? Kies dan voor een donkere kleur.
Houtdessins en laminaten zijn gebruikelijk, maar tegenwoordig kun je ook effen kleurlaminaten of zelfs tegel-designlaminaten gebruiken.
Durf anders te zijn. Beschik je vooral over veel witte meubels? Zet dan op een donkere vloer. Wil je dat de ruimte een verweerde of industriële uitstraling heeft? Ga dan naar het steigerhout laminaat.
De dikte van het laminaat varieert van 6 mm tot 12 mm. Dikte hoeft echter niet gelijk te staan aan kwaliteit. Het is inderdaad een goede indicator voor blootstelling aan lawaai. Een dikkere vorm van laminaat betekent automatisch minder doordringend geluid.
Zeker wanneer je dit combineert met goede backing
Over het algemeen geldt: hoe minder loopruimte, hoe dunner het laminaat. Zorg ervoor dat bij het leggen van laminaat rekening met isolatie en zorg ervoor dat je hier ook een geschikte ondervloer kiest.
Ben je nog op zoek naar goede kwaliteit vloeren? Dan is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij Parket-Paleis. Naar de ervaring van vele klanten een goed ontvangen winkel waar je kunt rekenen op de juiste adviezen en flexibiliteit.