Je bekijkt nu Gordijnen in alle vormen en maten

Gordijnen in alle vormen en maten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ramen

We kennen ze allemaal. Onze geliefde gordijnen. Onze redders in nood als er te veel licht binnen schijnt terwijl je net een film zit te kijken of je na een lange dag werken gewoon zin hebt in wat meer privacy. Ze functioneren ook prima als je zin hebt om uit te slapen en zijn ook nog naar je smaak en inrichtingsstijl uit te zoeken. Er is een aardige keus als het op gordijnen aankomt. Plisségordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen om maar een paar voorbeelden te geven. Echter heeft elke variant zo zijn eigen voordelen waar we het graag met je over hebben.

Je fijne gordijnen

Je hebt je keuze voor raambekleding gemaakt en wilt gordijnen voor je raam hebben. Klassieke gordijnen hebben zo hun voordelen. Tijdloos en herkenbaar en vaak voordelig. Beschikbaar in stof en zo ongeveer elke kleur die je kunt wensen. Onderhoudsarm en makkelijk te wassen wanneer je dat nodig vindt. Heb je zin in een andere variant of kleur dan kun je makkelijk switchen naar andere gordijnen. Hou je van licht? Kies dan voor lichtdoorlatende of transparante gordijnen. Liever donker? Dan is er de optie voor verduisterende gordijnen. Je eigen smaak en stijl pas je dus toe op je fijne gordijnen.

Het unieke gordijn genaamd plisségordijn

Een andere unieke gordijn-variant die je kunt overwegen zijn plisségordijnen. Deze gordijnen zijn stijlvol weggewerkt in je kozijn en zorgen voor veelzijdigheid in je raam. Plisségordijnen kun je omhoog en naar beneden bewegen en ook de lengte van dit gordijn is uitschuifbaar. Op die manier bepaal je zelf je privacy en je lichtinval op een handige manier die stijlvol oogt in je woning. Beschikbaar in een verduisterende variant of een lichtdoorlatend model zodat je kan kiezen wat bij je past.

Het fijne van rol en vouwgordijnen

Opgeruimd staat netjes! Dat is wat ons betreft van toepassing op deze gordijnvarianten. Of je nu kiest voor rolgordijnen of vouwgordijnen ze hebben beide het voordeel netjes weggewerkt te zijn in je kozijn. Beide beschikbaar in diverse kleuren en stoffen zodat je kunt variëren naar je eigen smaak. Het voordeel aan rolgordijnen is dat ze ook een goede isolatie geven vergeleken met andere raambekleding. Daarbij komt dat rolgordijnen er strak uitzien in je raam. Vouwgordijnen hebben een wat luxere uitstraling en staan speelser in je interieur. Ook hebben vouwgordijnen net als rolgordijnen een isolerende functie. Dus dat is ook een voordeel. Niet alleen als het op temperatuur aankomt zijn beide gordijnen isolerend. Mocht je graag een muziekje luisteren en wil je niemand tot last zijn? Dan werken ze ook voor geluid isolerend. Verwacht geen koptelefoontaferelen qua geluidsdemping. Echter, het is mooi meegenomen en draagt bij aan een stuk zekerheid tijdens je ontspanning.

We hopen je op deze manier een duidelijk beeld te hebben gegeven van enkele varianten raambekleding en wensen je veel succes bij het maken van je keuze!